Permi tuletõrjeametnike suhtes algatati kriminaalasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine asetab roose Permis Lonkava Hobuse ööklubi juurde.
Naine asetab roose Permis Lonkava Hobuse ööklubi juurde. Foto: ria

Permi prokuratuur algatas kahe tuletõrje järelevalvega seotud ametniku kriminaalasja lohakust puudutava paragrahvi alusel.


Venemaa prokuratuuri uurimiskomitee esindaja Vladimir Markin rääkis Interfaxile, et kriminaalasi puudutab Permi krai tuletõrje järelevalveameti peainspektorit Vladimir Muhutdinovit ja Permi linna Oktoobri rajooni 9. osakonna tuletõrje järelevalve inspektorit Natalja Prokopjovat.

Varem teatati, et Muhutdinov oli nende seitsme ametniku hulgas, kelle Vene eriolukordade minister Sergei Šoigu vabastas ametist ööklubi Lonkav Hobune ohvriterohke põlengu tõttu.

Pärast seda, kui peaminister Vladimir Putin osales Permis aset leidnud öisel kriisinõupidamisel, sattus Muhutdinov infarkti tõttu haiglasse.

Valitsusjuht teatas tookord, et vastutus tulekahju eest lasub mitte ainult ärimeestel, vaid ka kohalikel ametnikel.

Eriolukordade ministeeriumi Permi krai osakonna viimastel andmetel suurenes hukkunute arv kahe võrra, kerkides 141ni. Peterburi sõjaväe-meditsiini akadeemia haiglas surid 33-aastane Jevgenija Fetkulova ja 27-aastane Artur Sadikov. 

Naise puhul oli tegemist vahi all oleva turundusjuhi Oleg Fetkulovi abikaasaga. Fetkulov on üks neljast inimesest, kes võib olla süüdi ohvriterohkes põlengus ja viibib seetõttu vahi all.  

Permi ööklubis puhkes tulekahju 5. detsembri öösel, kui Lonkava Hobuse sünnipäeva tähistas umbes 250 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles