Läti president kinnitas toetust jõu kasutamisele Iraagi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti president Vaira Vike-Freiberga kinnitas eile õhtul Läti toetust jõu kasutamisele Iraagi vastu ka siis, kui ÜRO julgeolekunõukogu ei anna selleks uue resolutsiooniga volitusi.

Vike-Freiberga ütles telepöördumises, et Läti peab võtma sellise positsiooni. Ta avaldas samas lootust, et Iraagi kriisi on võimalik lahendada ka rahumeelsel teel. President tuletas meelde, et Läti soovib saada NATOlt julgeolekugarantiid ning samal ajal lubab ka oma toetust alliansile, sealhulgas USAle. Vike-Freiberga märkis, et lisaks Lätile avaldas USAle toetust veel kaheksa Euroopa riiki. Läti riigipea avaldas lootust, et Saksamaad ja Prantsusmaad on võimalik veenda diplomaatilisel teel selles, et Iraagi küsimusele tuleb leida kiiresti selge lahendus. Kommenteerides Läti haritlaste ja avaliku elu tegelaste vastuseisu võimalikele sõjalistele aktsioonidele Iraagi vastu, ütles Vike-Freiberga, et nende arvamust peab austama, kuid riik peab järgima riiklikke huvisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles