Venemaa ja USA võivad relvastuslepingu sõlmida järgmisel nädalal

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Dmitri Medvedev.
Barack Obama ja Dmitri Medvedev. Foto: AFP / Scanpix

Vene ajalehe Vedomosti andmetel võivad Washington ja Moskva sõlmida uue tuumarelvaarsenali vähendamise lepingu juba järgmisel nädalal.


USA-NSV Liidu strateegiliste relvade vähendamise leping (START) aegus möödunud laupäeval. Kuna Washington ja Moskva ei suutnud kärbetes kokkuleppele jõuda, siis otsustasid pooled lepingut ajutiselt pikendada, vahendas AFP.

Vedomosti vihjab, et Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja Ameerika Ühendriikide riigipea Barack Obama viibivad mõlemad tuleval nädalal Euroopas, et võtta osa Taani pealinnas Kopenhaagenis toimuvast kliimakonverentsist.

Samas väidab väljaanne Vene välisministeeriumi anonüümsetele allikatele vihjates, et uus tuumarelvastuse piiramise leping, millega tahetakse tuumalõhkepeade hulka vähendada allapoole 2002. aastal määratud arvust, sõlmitakse mõnes teises Euroopa linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles