ÜRO viib läbi Benazir Bhutto mõrva juurdluse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon (paremal) ja Pakistani välisminister Shah Mahmood Qureshi (vasakul).
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon (paremal) ja Pakistani välisminister Shah Mahmood Qureshi (vasakul). Foto: AFP / Scanpix

Pakistan ja ÜRO jõudsid kokkuleppele, et Pakistani endise peaministri Benazir Bhutto mõrva uurimist korraldab ÜRO juhitud rahvusvaheline töögrupp.

Pakistani väliministri Shah Mahmood Qureshi sõnul jõudsid nad ÜROga kokkuleppele ka erapooletu komisjoni komplekteerimist ja rahastamist puudutavates küsimustes.

«Komisjoni eesmärgiks on teha kindlaks kõik süüdlased, kurjategijad, organiseerijad ja mõrva rahastajad,» ütles Qureshi pärast neljapäeval toimunud kohtumist ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooniga, vahendab BBC.

ÜRO esindaja sõnul jõudsid nad Pakistaniga sisulise kokkuleppeni, kuid ka edasised läbirääkimised on vajalikud.

Pakistani valitsusjuhiks kandideerinud endine kahekordne peaminister Bhutto tapeti 27. detsembril valimiskampaania kõnekoosoleku järel.

Mõrva korraldamises on kahtlustatavatena arreteeritud viis inimest, kuid kedagi pole veel ametlikult süüdi mõistetud.

Pakistani president Pervez Musharraf kahtlustas mõrva korraldamises terrorivõrgustikku Al-Qaeda ja kutsus asjaolusid uurima Londoni Scotland Yardi terrorismivastase võitluse osakonna eksperdid, kes kinnitasid, et Bhutto suri pommiplahvatuse tagajärjel saadud peavigastusesse.

Ka Pakistani julgeolekutöötajad leidsid, et kuigi üksik ründaja avas Bhutto suunas tule, põhjustas ekspeaministri surma siiski pommiplahvatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles