ELi missioon kutsub Vene vägesid Gruusia külast lahkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid Gruusias.
Vene sõdurid Gruusias. Foto: AFP / Scanpix

Gruusias viibiv Euroopa Liidu vaatlusmissioon kutsus Venemaad austama mulluse augustisõja lõpetanud lepet ning tooma oma väed Lõuna-Osseetia halduspiiri lähistel asuvast Gruusia Perevi külast, vahendas võrguväljaanne civil.ge.

Küla asub Satšhere rajoonis ja on olnud alates augustisõjast Venemaa kontrolli all.

Eelmise aasta 12. detsembril lahkusid Vene väed lühikeseks ajaks külast, ent sisenesid sinna uuesti, seades sinna uuesti kontrollpunktid üles vaid mõni tund pärast väljatõmbumist.

«Aasta tagasi tervitasime Vene jõude kui nad demonteerisid pärast kõnelusi ELiga oma kontrollpunkti Perevis, kinnitades oma tegevusega meie arvamust, et kontrollpunkt asus tõepoolest Thbilisi hallataval territooriumil,» teatas missioon.

«Kahjuks naasid Vene väed peatselt ning asuvad seal siiamaani. See on kuuepunktilise leppe selge rikkumine. Me loodame väga, et Vene võimud suudavad siiski oma kohustusi täita,» märgitakse dokumendis.

Venemaa põhjendas eelmisel aastal vägede tagasisaatmist Perevisse Gruusia siseministeeriumi jõudude kiire saabumisega Perevisse.

«ELi missioon on Gruusia siseministeeriumiga kokku leppinud ning teavitanud ka Vene poolt ladusast üleandmismehhanismist Vene jõudude lahkumisel,» kinnitas missioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles