Aasia börse kosutavad uudised USAst

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Börsitõus Aasias katkestas neli nädalat kestnud langused, kui toormetootjate aktsiahinnad ronisid koos metallihindade kerkimisega ning levis uudis, USA valitsus võib toetada likviidsuskriisis suuri eluasemelaenude andjaid.

New York Timesi teatel võib USA valitsus võtta üle kaks suurimat poolriiklikku laenutagajat Fannie Mae ja Freddie Maci ning garanteerida nende võlad. Otsus vähendaks edasiste krediidikahjumite riski, plaanist teatasid ajalehele USA valitsuse tuvastamata ametiisikud, vahendab

aripaev.ee

.

Naftabarreli kerkimine enam kui 5 dollari võrra ning tsingi suurim hinnatõus pärast veebruari andsid põhjuse tõusuks kaevandusettevõtete BHP Billitoni ja Mitsubishi Corpi aktsiahindadele.

Nafta hinna ajas kõrgele Brasiilia tööliste streigiähvardus ning kartus, et varustamine Nigeeria ja Lähis-Ida kaudu võib katkeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles