Taani politsei vahistas pea tuhat meeleavaldajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahistatud demonstrandid istuvad Kopenhaagenis asfaldil ja neid ümbritsevad politseinikud.
Vahistatud demonstrandid istuvad Kopenhaagenis asfaldil ja neid ümbritsevad politseinikud. Foto: Reuters / Scanpix

Taani korrakaitsjad vahistasid 960 inimest laupäevasel massimeeleavaldusel Kopenhaagenis, kus nõuti rangeid abinõusid kliimamuutuste vastu võitlemisel, teatasid politsei ja meedia.


Vahistatutest umbes 400 kuuluvad korravalvurite sõnul rühmitustesse, mis kasutavad nn black bloc taktikat, kus protestijad on riietatud musta ning kannavad suusamaske, kiivreid ning muid peakatteid, mis neid ära tunda ei lase.

Märatsejad hakkasid kohe protestiürituse algul pilduma kive ja ilutulestikurakette ning purustama aknaid Kopenhaageni kesklinnas. Umbes 50 märulipolitseinikku tegi sellele tegevusele kiire lõpu ning toimetas rahurikkujad minema.

Black bloci meeleavaldustega kaasneb sageli vandalism ja vägivald, nagu näiteks aprillis NATO tippkohtumisel Strasbourgis.

Üldiselt möödus aga kümnete tuhandete inimeste osalusel toimunud meeleavaldus Kopenhaagenis laupäeval rahulikult. Politseinike hinnangul kogunes protestimarsile kokku oma 30 000 inimest, kuid Taani televisiooni arvates võis neid olla koguni 100 000.

Politsei lasi umbes 150 kinnipeetut õhtul pärast ülekuulamisi vabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles