Taani politsei töövõtteid peetakse liiga karmiks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani märulipolitsei Kopenhaageni tänavatel.
Taani märulipolitsei Kopenhaageni tänavatel. Foto: AP / Scanpix

Osa Taani meediast kritiseerib karmilt märulipolitsei karme võtteid Kopenhaageni kliimakonverentsil ajal eile aset leidnud suurmeeleavaldusel.


Kopenhaageni politseijuht Per Larsen tunnistab, et kinni peeti ka süütuid inimesi, kuid tema arvates on see nii rahvarohke meeleavalduse puhul vältimatu, vahendas YLE.

Märulipolitsei pidas kinni kokku 968 inimest. Neist 13 viibib endiselt politsei järelevalve all ja politseivastase vägivallatsemise eest esitatakse süüdistus vaid kolmele.

Kolmest kaks on taanlased ja üks prantslane.

Sajad kinni peetud inimesed pidi istuma mitu tundi külmal asfaldil ilma, et oleks pääsenud WC-sse.

Ajaleht Berlingske Tidende kirjutab, et politseid tabas kuri kriitika. Taani meedias on viidatud ka välismaistele uudisteagentuuridele, kus räägiti süütute inimeste karistamisest.

Inimõigusteorganisatsiooni Amnesty International esindaja Ida Thuesen imestas, et politsei pidas kinni ligi tuhat inimest, kuid vaid kolme kahtlustatakse kuriteos.

«Suur osa ei teinud mitte midagi, nad ei kavatsenudki midagi väära teha,» rääkis Thuesen.

Ametivõimude kinnitusel vastasid korravalvurite töövõtted politseiseadusele. Taani politsei tohib inimesi kinni pidada 12 tundi ilma kohtu otsuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles