Raadio: Serbia kõrged ametnikud said tapmisähvardusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia president Boris Tadić.
Serbia president Boris Tadić. Foto: SCANPIX

Serbia president Boris Tadic ja veel kaks kõrget ametnikku said uuesti tapmisähvardusi seoses lubadusega vahistada kõige tagaotsitavamad sõjakurjategijad, teatas eraraadiojaam B92 pühapäeval.

Ähvarduskirjad saadeti Tadicile, prokurör Vladimir Vukcevicile ja minister Rasim Ljajicile. Viimased kaks juhivad Serbia komisjoni, mis vastutab sõjakurjategijate asukoha väljaselgitamise ja nende vahistamise eest, ütles raadiojaam.

«Kirjad saadeti USAst ning arvatakse, et need kirjutasid samad inimesed, kes saatsid sarnased ähvardused ka eelmistel aastatel,» ütles B92.

Prokuratuur on saanud 66 ähvarduskirja, teatas raadiojaam viitega Vukcevici esindajale Bruno Vekaricile.

Vekarici sõnul on ähvarduskirju postitatud ka Montenegros.

Eelmisel aastal algatas USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) uurimise mitme USA kodanikust serblase suhtes, keda kahtlustatakse ähvarduskirjade saatmises Vukcevicile.

Endist Bosnia serblaste relvajõudude juhti Ratko Mladicit süüdistatakse genotsiidis seoses 1995. aastal Srebrenicas toimunud 8000 Bosnia moslemi tapmisega. Arvatakse, et ta varjab ennast Serbias.

Tagaotsitav on ka Goran Hadzic, keda tahetakse Haagi rahvusvahelise tribunali ette seoses kuritegudega, mida Serbia väed panid toime Horvaatias sealse iseseisvussõja ajal aastail 1991-1995

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles