2009. aasta jaburaimad uudised

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti teadlased selgitasid välja, et lehmad, keda kutsutakse nimepidi, annavad rohkem piima.
Briti teadlased selgitasid välja, et lehmad, keda kutsutakse nimepidi, annavad rohkem piima. Foto: AFP / Scanpix

Uudistevõrk AFP koostas nimekirja jaburaimatest tänavustest tõestisündinud lugudest.

  • Nepaalis korruptsioonivastast võitlust pidavad ametnikud leidsid viisi, kuidas ohjeldada altkäemaksu nõutavaid Kathmandu lennujaama töötajaid. Nende vormiriietuselt eemaldati taskud.

  • Brasiilia vangid said uue tehnoloogia hankimiseks abi vanast. Nimelt avastasid vangivalvurid, et kinnipeetavad lasevad keelatud mobiiltelefone endale läkitada tuvipostiga.

  • Kanadas Briti Columbia provintsis sattus 11-kuune poiss mängima mobiiltelefoniga. Kogemata valis ta hädaabinumbri. Kui politseinikud saabusid, selgus, et nende kutse polegi raisus – nad avastasid põnni isa marihuaanakasvatuse ja arreteerisid lapsevanema.

  • Newcastle'i Ülikool Inglismaal tegi uuringu, millest selgus, et ka lehmad tahavad isiklikku tähelepanu. Tuli välja, et lehmad, kellega peremees personaalselt suhtleb ja neile nimegi paneb, annavad rohkem piima kui nende anonüümsemat kohtlemist kogevad liigikaaslased.

  • Üks Horvaatias tegutsev katoliku preester tüdines tõsiselt koguduseliikmetest, kes panevad oma lastele järjepanu imelikke uudisnimesid. Sestap lubas ta 135-eurost (rohkem kui 2000-kroonist) tänuraha kõigile emadele-isadele, kes annavad oma järglasele mõne tavalise nime nagu Karlo, Lana, Petra või Luka.

  • Laamendamislembesed Kreeka anarhistid otsustasid hüvitada kahju 74-aastasele naisele, kelle putka nende rahutuste käigus maha põletati. «Me peaksime toetama kaasinimesi, kes on langenud vägivalla ohvriks,» teatasid nad ja kogusid tema toetuseks 13 000 eurot (üle 200 000 krooni).

  • Aastaid Filipiinidel haruldaste sisalike väljaheidete kogumisega tegelenud briti teadlane oli masendunud, kui puhastusfirma viskas korraga välja nii tema labori kui seal hoitud rooja. «Mõnedele inimestele võis see ju olla lihtsalt sisalikusitt, aga minu jaoks oli see aastatepikkune piinarikas töö,» nentis ta.

  • Iiri politseinikud olid juba mõnda aega nuputanud, kuidas saab üks poolakast autojuht, kelle nimi on Prawo Jazdy, olla nende riigis hakkama saanud peaaegu lugematu arvu liiklusrikkumistega. Tänavu paljastus lõpuks tõde – see pole mitte nimi, vaid tähendab poola keeli juhiluba.

  • Värske USA välisminister Hillary Clinton kinkis oma Vene kolleegile Sergei Lavrovile punase nupu, mis pidanuks tähistama nende kahe maa suhetes uuesti alustamist. Ameeriklased pidid aga sügavalt punastama, kui selgus, et venekeelne kiri, mille nad punasele nupule pannud olid, ei tähenda mitte sõna «taaskäivitamine», vaid hoopis sõna «ülekoormatud».

  • Üks kümnetest Briti parlamendisaadikutest, kes jäi vahele kuluhüvitiste isiklikel otstarvetel pruukimisega, pidi tunnistama, et maksumaksja tasus tema koju paigutatud kaunistatud pardimaja eest. Tagasiastumisest teatades nentis ta ka seda, et see majake ei meeldinud isegi partidele.

  • Austraalia võimud läksid inimeste majanduskriisist päästmisega nii hoogu, et otsustasid raha eraldada ka 16 000 kodanikule, kes tegelikult on juba surnud. Kohalik meedia ristis nad kohe «tänulikeks surnuteks».

  • Kahe Šveitsi mägiküla katoliiklastest elanikud teatasid, et tahavad loobuda palvest selle eest, et sealne igikelts taanduks. Tänu globaalsele kliima soojenemisele on selle rahva hinnangul nende palvetele vastatud enam kui piisaval määral.

  • Michael Jacksoni fännid on tema surma järel hakanud huvituma ühest Chicago muuseumis seisvast 3000-aastasest Egiptuse kujust. Tundmatut egiptlannat kujutav kipskuju meenutab hämmastavalt suurel määral varalahkunud lauljat.

  • Hiinas sai üleöö kuulsaks kuueaastane tüdrukutirts, kes vastas teleajakirjaniku küsimusele, kelleks sa tahad suurest peast saada, sõnadega: «Korrumpeerunud ametnikuks, sest korrumpeerunud ametnikel on palju asju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles