Läti tervishoiuminister soovitab Eestist eeskuju võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla uus X-korpus
Põhja-Eesti regionaalhaigla uus X-korpus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud nädalal Eestis visidiil käinud Läti tervishoiuminister Baiba Rozentale soovitab Lätil Eestist eeskuju võtta ning julgemalt investeerida haiglate infrastruktuuri.

Läti tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Oskars Sneidersi sõnul jõudis minister sellisele järeldusele möödunud nädalal pärast kohtumist Eesti sotsiaalministri Hanno Pevkuriga ja osalemist Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) uue korpuse avamisel.

Rozentale hinnangul tasuks Lätil Eestist eeskuju võtta ja julgemalt investeerida haiglate infrastruktuuri arendamisse, et kindlustada patsientidele meditsiiniteenuse osutamine 21. sajandi tasemel.

PERH Mustamäe meditsiinilinnaku kõrgtehnoloogilise diagostikaga X-korpus maksis kokku 1,7 miljardit krooni.

29.807-ruutmeetrise põrandapinnaga viiekorruselise korpuse ehitusmaksumus oli 1,2 miljardit krooni ning põhivara investeeringuteks kulus 507 miljonit krooni.

Eesti ja Läti võiksid Rozentale sõnul koostöös arendada piiriülest meditsiiniabi mõlema riigi piiriäärsetele kodanikele.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ja Läti tervishoiuminister Baiba Rozentale leppisid kokku, et piirialadel kiirabiteenuse osutamise lepingu detaile arutavad järgmise aasta alguses kahe riigi eskperdid.

Läti kogemustest oleks Eestil Rozentale hinnangul õppida kiirabiteenistuse riiklikku korraldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles