Pakistanis sai autopommiplahvatuses surma 27 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani armee sõdurid Waziristanis.
Pakistani armee sõdurid Waziristanis. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani keskosas Dera Ghazi Khani rahvarohkel turul Punjabi provintsivalitsuse ministri maja lähedal sai täna kärgatanud võimsas autopommiplahvatuses surma 27 ja vigastada 53 inimest.

«Tegemist oli enesetapurünnakuga,» ütles linna haldusjuht Hassan Iqbal õhtul AFP-le ja lisas, et kohalikus haiglas viibib 46 inimest. Tema sõnul tuli seitse kriitilises seisundis inimest toimetada naabruses asuvasse suurlinna Multani, kus elab ligi poolteist miljonit inimest.

«Leidsime autost pommimehe kehaosi, muuhulgas käe ja jala,» ütles Iqbal, kelle sõnul kasutas enesetapuvõitleja lõhkeaineid täis sõidukit.

Iqbal märkis, et päästetööd on lõpetatud ja romu ning ümbruses vedelenud kivi- ja klaasirisu koristatud.

Iqbal ütles varem AFP-le, et paljud inimesed jäid lõksu kümmekonna väikepoe hävitanud plahvatusest tekkinud kiviprügi alla.

«Tegemist oli terroristide rünnakuga, mis sarnanes mujal riigis toimepandutega,» lausus ta.

Talibani ja Al-Qaedaga seotud sissid on tapnud alates oktoobrist, mil valitsusväed käivitasid Lõuna-Waziristanis pealetungi, pommiplahvatustes sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles