Leht: Põhja-Korea keelab ajutiselt välismaalastel riiki tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdur demilitariseeritud tsooni Paju põhjaosas.
Põhja-Korea sõdur demilitariseeritud tsooni Paju põhjaosas. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea kavatseb ajutiselt sulgeda välismaalastele piirid, mis võib tähendada riigipea Kim Jong-ili peatset visiiti Hiinasse, teatas Lõuna-Korea ajaleht Chosun Ilbo täna.


Leht ütles viitega Põhja-Korea allikatele Hiinas, et keeld kehtib 20. detsembrist veebruari alguseni.

Uudisest ei selgunud, kas Põhja-Korea keelab kõigil välismaalastel riiki tulemise või kehtib keeld ainult Hiinast maismaa kaudu tulejatele.

Üks allikas ütles ajalehele, et Põhja-Korea tollipunktid Hiina piiril suletakse tavaliselt aastavahetusel lühiajaliselt, kuid nii pikk piiri sulgemine on ebaharilik.

Chosuni väitel usuvad mõned eksperdid, et tegemist võib olla erakorraliste julgeolekumeetmetega enne Kimi võimalikku visiiti naaberriiki. Kim eelistab reisida rongiga.

Põhja-Korea julgeolekuminister Ju Sang-Song alustas eile visiiti Hiinasse.

Lõuna-Korea ühinemisministeerium aga ütles, et ei saa kinnitada piiri tavalisest pikemat sulgemist.

«Meil tuleb oodata, et näha, kas tegemist on tavapärase piiranguga välismaalastele või tavaliselt pikema keeluga mingitel teistel põhjustel,» ütles ministeeriumi esindaja Lee Jong-Joo.

Lõuna-Korea luureteenistus ei soostunud ajaleheuudist kommenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles