Vietnam ostab Venemaalt allveelaevu ja sõjalennukeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin (paremal) eile Moskvas Vietnami ametivenna Nguyen Tan Dungiga.
Vene peaminister Vladimir Putin (paremal) eile Moskvas Vietnami ametivenna Nguyen Tan Dungiga. Foto: AFP / Scanpix

Vietnami peaminister Nguyen Tan Dung teatas täna, et on Moskvas allkirjastanud lepingud ostmaks Venemaalt allveelaevu ja sõjalennukeid. Tehingud teevad Vietnamist Vene relvatööstuse ühe suurema kliendi, vahendas

BBC

.


«Vietnam on sõlminud lepingud allveelaevade ja lennukite ostuks Venemaalt,» ütles Vietnami peaminister täpsematesse üksikasjadesse laskumata.

Uudisteagentuur Interfax teatas aga anonüümsetele allikatele viidates, et Hanoi ostab kuus Kilo-klassi allveelaeva, mille väärtus on kaks miljardit dollarit.

Vietnam oli juba varem Venemaalt tellinud kaheksa Suhhoi Su-30MK2 hävituslennukit, mis peaksid Hanoisse jõudma tulevaks aastaks. Interfaxi teatel kaalub Vietnam veel 12 hävitaja ostmist.

Relvahange leiab aset ajal, mil Vietnam, Hiina ja teised riigid vaidlevad selle üle, kellele kuuluvad Lõuna-Hiina meres asuvad saared, kust loodetakse leida nafta- ja maagaasivarusid.

Austraalia kaitseanalüütik Carlyle Thayeri sõnul on Hanoi Lõuna-Hiina merel kasvava pinge pärast mures ning loodab allveelaevahanke abil merekonfliktides suuremat sõnaõigust saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles