Putin: Gaidar oli tõeline kodanik ja patrioot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jegor Gaidar
Jegor Gaidar Foto: AP / Scanpix

Vene peaminister Vladimir Putin saatis täna kaastundetelegrammi majandusspetsialisti ja poliitiku Jegor Gaidari perekonnale.


Jegor Timurovitš Gaidari lahkumine on raskeks hoobiks Venemaa ja meie kõigi jaoks, seisab kaastundeavalduses, vahendas Interfax.

«Ei ole enam tõelist kodanikku ja patriooti, jõulise vaimuga inimest, andekat teadlast, kirjanikku ja praktikut,» kirjutas valitsusjuht.

«Mitte igale riigiametnikule ei lange osaks võimalus teenida isamaad selle ajaloo kõige murrangulisematel etappidel, võtta vastu olulisi otsuseid, mis määravad ära riigi tuleviku.»

Jegor Gaidar lahendas selle ülesande ära vääriliselt, näidates üles parimaid professionaalseid ja isiklikke omadusi. Ta ei puigelnud kõrvale vastutusest ja võttis kõige keerulisemates olukordades löögi omale auga ja mehiselt, kirjutas peaminister Putin.

Helge mälestus jääb alatiseks tema koduste ja lähedaste südametesse ning ka kõigi nende südametesse, kes seda tähelepanuväärset inimest tundsid, lisas valitsusjuht.

53-aastane Gaidar suri ööl vastu tänast oma kodus Moskva oblastis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles