Time valis aasta inimeseks Ben Bernanke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Time'i esikaas 2009. aasta inimese Ben Bernankega.
Time'i esikaas 2009. aasta inimese Ben Bernankega. Foto: AFP / Scanpix

USA ajakiri

Time

teatas täna, et on oma tänavuseks aasta inimeseks valinud Ühendriikide keskpanga esimehe Ben Bernanke, kuna ta aitas USA majandusel vältida Suure Depressiooni taolise surutise kordumist.


«Majanduslangus oli selle aasta tähtsaim lugu. Ilma Ben Bernanketa... oleks olukord olnud palju hullem,» põhjendas valikut Time'i tegevtoimetaja Richard Stengel.

56-aastast Bernanket, Princetoni ülikooli endist professorit, teatakse kui eksperti USA 1930ndate majandussurutise ehk Suure Depressiooni alal.

«Ta nägi, et saabumas on järjekordne surutis ning otsustas, et teeb kõik endast oleneva, et seda ennetada,» ütles Stengel täna NBC telesaates Today. «Ja ma usun, et see läks tal korda. Võinuks minna palju halvemini ning oli ka asju, mida ta võinuks paremini teha. Üks tema ülesandeid oli tagada ühiskonnas täielik tööhõive ning seda pole ta päris teinud. Ent oma mõju ja majanduse tänavuse käekäigu eest langes valik Bernanke kasuks.»

Ajakirja teatel pääsesid aasta inimese valikul lõppvooru veel kuus inimest: USA president Barack Obama, esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi, Apple'i tegevjuht Steve Jobs, (anonüümselt) Hiina tööline, liitlasvägede juht Afganistanis kindral Stanley McChrystal ning maailma kiireim inimene Usain Bolt.

Time alustas aasta inimese tiitli väljaandmist 1927. aastal, mil selle pälvis esimese inimesena üksi üle Atlandi ookeani lennanud Charles Lindbergh. Mullu pälvis aunimetuse Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles