Läti esitas Venemaale piirijärjekordade pärast noodi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikontroll Terehovas.
Piirikontroll Terehovas. Foto: Reuters / Scanpix

Läti välisministeerium kutsus täna välja sealse Vene saatkonna majandusnõuniku Jevgeni Tihhonovi, et anda talle üle noot Läti-Vene piiril valitseva olukorra pärast, teatas uudistevõrk LETA.

Noodis paluti Venemaal kohe loobuda erikontrollist piiril seisvatele Läti veokitele, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Rits Plesums. Läti välisministeerium teatas, et pärast seda, kui Venemaa süüdistas nende veokijuhte rikkumistes, on nad võtnud kasutusele vajalikud meetmed: jätnud teatud firmad tegevusloata ja karmistanud kontrolli transpordietevõtete üle. Sestap pole Venemaa vastumeetmed lätlase hinnangul enam kohased.

Venemaa föderaalne tolliamet teatas täna, et soovib tüli lahendada ning on valmis seda reedesel kohtumisel lätlastega arutama. 

Praeguse seisuga on aga Grebneva piiripunkti töö täielikult halvatud. Seal seisab järjekorras 310 Venemaale pääsemist ootavat veokit. Terehhovas liikumine mingil määral toimib, kuid sellegipoolest ootab seal 500 autot.


Venemaa karmistas Läti veokite kontrolli eile õhtul. Nüüd kasutavad nad lätlaste suhtes samu meetmeid, mis suvel lasti käiku Leedu autojuhtide kontrollil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles