Zatlers: uus Eesti saadik peab tegelema energeetikaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Valdis Zatlers.
Läti president Valdis Zatlers. Foto: AFP / Scanpix

Läti president Valdis Zatlers ütles täna uuele suursaadikule Eestis Karlis Eihenbaumsile volikirju üle andes, et saadiku prioriteediks peab saama Balti riikide energeetilise sõltumatuse edendamine, milleks on vajalik riikide koostöö.

Presidendi pressiteenistuse teatel arutasid riigipea ja diplomaat ka Läti-Eesti sidemete edasist tugevdamist, toonitades eriti koostöö tähtsust kultuuri ja hariduse vallas.

Zatlers ja Eihenbaums arutasid samuti lähimaks aastaks kavandatud Läti riigiametnike visiite Eestisse ning aktuaalseid rahvusvahelisi küsimusi.

Karlis Eihenbaums on sündinud 1961. aastal ning lõpetanud Läti ülikooli ajaloo- ja filosoofiateaduskonna. Lühikest aega oli ta samas õppejõud. Diplomaatilist karjääri alustas ta Läti Londoni saatkonna esimese sekretärina. Hiljem on ta olnud Läti presidendi välisnõunik ning saadik Hollandis. 2004. aastast oli ta Läti saadik Iisraelis.

Eihenbaums on abielus, tal on poeg ja tütar.

Läti eelmine saadik Eestis Rihards Mucinš jäi mullu 20. septembris Tallinnas politseile vahele, kui sõitis Lasnamäe kanalis 2,2-promillises joobes vastasuunavööndis.

Pärast seda kutsuti 2005. aasta oktoobrist Tallinnas saadikuametis olnud mees Riiga tagasi, praegu töötab ta Läti välisministeeriumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles