NATO ei lähe põhimõttelistes küsimustes Venemaaga kompromissile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen Foto: AFP / Scanpix

NATO pole valmis kompromissideks Venemaaga põhimõttelistes küsimustes, ütles täna Moskvas alliansi peasekretär Anders Fogh Rasmussen.


«Ei, mitte mingil juhul ei ole me valmis kompromissideks põhimõttelistes küsimustes,» toonitas ta, viidates samas NATO-Vene koostöö tähtsusele.

«Arvan, et mõlemad pooled mõistavad suurepäraselt, et praegustes tingimustes peame töötama koos, et astuda vastu uutele ohtudele,» osutas Rasmussen.

Samuti kinnitas ta, et NATO ei ohusta Venemaad.

«Tahan öelda Venemaa rahvale, et NATO ei näe Venemaas vaenlast. NATO-l ei ole mingeid Venemaa-vastaseid plaane,» märkis peasekretär.

Rasmusseni sõnul arutas ta Moskvas paljusid julgeolekuprobleeme, kaasa arvatud olukord Gruusias ning NATO itta-laienemine.

«Oleks rumal varjata erimeelsusi meie vaadetes,» viitas ta.

«Ent me jõudsime järeldusele, et hoolimata erimeelsustest erinevates valdkondades peame keskenduma neile valdkondadele, kus meie huvid kokku langevad,» lisas Rasmussen, tuues näiteks võitluse piraatluse, massihävitusrelvade leviku ja terrorismiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles