Lavrov süüdistas USA läbirääkijaid venitamises

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov süüdistas Ühendriikide läbirääkijaid kahe riigi vahelise tuumarelvaarsenali vähendamise lepinguga venitamises.


«Viimastel päevadel oleme märganud, et USA läbirääkijad Genfis venitavad seisukohtadega,» tõdes Lavrov täna Moskvas ajakirjanikele ja lisas, et läbirääkimised on pidurdunud just paaril viimasel päeval, vahenda AFP.

Lavrov tegi avalduse päev pärast seda, kui Kremli ja Valge Maja ametnikud möönsid, et sel aastal uut lepingut sõlmida ei õnnestu.

Varem vihjasid mõlema riigi ametnikud, et Washington ja Moskva võivad lepingu sõlmida juba sel nädalal, kuid eile teatas Valge Maja, et uut versiooni veel niipea ei allkirjastata.

«On vähetõenäoline, et see [lepingu sõlmimine] leiab aset Kopenhaagenis,» täpsustas Lavrov, kes avaldas lootust, et kokkulepe õnnestub peagi sõlmida.

1991. aastal sõlmitud USA-NSV Liidu strateegiliste relvade vähendamise leping (START) aegus ülemöödunud laupäeval. Kuna Washington ja Moskva ei suutnud kärbetes kokkuleppele jõuda, otsustasid pooled lepingut kuni uue kokkuleppe saavutamiseni ajutiselt pikendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles