Liibanoni rannikuvetes uppus Panama lipu all sõitnud laev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay lehmad.
Uruguay lehmad. Foto: AFP / Scanpix

Liibanoni ja ÜRO päästjad püüavad leida tormiselt merelt 83 meremeest, kelle alus loomakarjaga pardal läks kummuli neljapäeva õhtul Põhja-Liibanoni rannikuvetes, ütlesid ametnikud.


Nende sõnul läks Panama lipu all sõitnud Danny Two ümber 11 meremiili kaugusel sadamalinnast Tripolist umbes kell 19.30 (nii Liibanoni kui Eesti aja järgi).

Sündmuskohale sõitis üheksa Liibanoni päästelaeva, nende seas ka meedikute brigaad, ja kolm Liibanoni territooriumi lähistel seilanud ÜRO alust, millest üks oli Itaalia ja kaks Saksa laeva, ütles ÜRO Liibanoni missiooni UNIFIL pressiesindaja Andrea Tenenti AFP-le.

Tripoli sadamaametnik ütles poolteist tundi pärast õnnetuse toimumist, et talle teadaolevalt on 20 meremeest päästetud, neist 16 korjas üles Süüria laev.

Sadamast sõitis mitu kiirabiautot Tripoli haiglate suunas, võis näha kohalike kanalite telepildist.

Sadamaametnik lisas, et laevameeskonnast valdava osa moodustasid Filipiinide ja Pakistani meremehed. Teadaolevalt oli pardal ka liibanonlane ja süürlane.

Hetkel on selgusetu ka Danny Two lähtesadam ja teekonna sihtkoht.

Vahemere ääres paiknevat väikeriiki räsisid päeval äikesetormid, mis tekitasid ulatuslikke kahjustusi ja põhjustasid mitmel pool riigis ülejutusi.

Läinud nädalal uppus Liibanoni rannikuvetes Togo lipu all sõitnud kaubalaev Sala-2, mille pardal olnud 12 meremehest õnnestus päästa kuus ukrainlasest meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles