Mihkelson: Venemaa vedas G8 ninapidi

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3

Riigikogu liige Marko Mihkelson nendib oma blogis, et Venemaa vedas G8 liidreid alt seoses Zimbabwe-teemalise resolutsiooni hääletusega ÜROs.

«Nii arvavad eeskätt Ameerika Ühendriikide ja Suurbritannia diplomaadid pärast eilset dramaatilist hääletust ÜRO julgeolekunõukogus. Venemaa, kes veel mõned päevad tagasi G8 tippkohtumisel oli pooldanud karme sanktsioone Mugabe režiimi vastu Zimbabwes, vetostas koos Hiinaga vastavasisuslise resolutsiooni,»

kirjutab ta

.



«Mõneti on see paras trikk ka Venemaa uuele presidendile Dmitri Medvedevile, kes pole siiani suutnud oma juttu õigusriikluse tugevdamisest kuigi hästi sõnadega katta. Nüüd siis samm, mis kindlasti ei suurenda Venemaa liidri usaldusväärsust G8 partnerite seas,» on Mihkelson kindel.



«Sellises õhustikus on raske eeldada, et leitavad lahendused suudaksid kanda pikaajalist ehk strateegilist iseloomu,» nendib riigikogulane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles