Valitsus keelab tšuktšidel ära samagonni ajamise

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšuktšimaa Kanašalani küla elanikud
Tšuktšimaa Kanašalani küla elanikud Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Tšuktši autonoomse ringkonna valitsus kavatseb keelata regioonis ära samagonni ajamise ja alkoholi müügi purjus inimestele.


Sellise otsuse taga on alkohoolsete jookide tarbimise kasv Tšuktšimaal, põhjendas ringkonna kultuuri-, spordi- ja infopoliitika amet RIA Novostile saadetud teates.

Üldse töötas ringkonna valitsus välja ligikaudu 40 abinõud, millega püütakse vähendada elanike napsitamist.

Lisaks kahele eelpool mainitud abinõule hakkab kange alkoholi müük suurtes keskustes toimuma ainult eripoodides, väikelinnades ja asulates võetakse piiritust sisaldavad tooted vitriinidest ära.

Praegu kehtib Tšuktšimaal mitmeid alkoholimüüki puudutavaid piiranguid. Näiteks kella kahest öösel kuni keskpäevani ei tohi müüa jooke, mille alkoholisisaldus ületab 15 protsenti. Alkoholi ei tohi realiseerida näiteks rahvakogunemistel. Mitmes asulas kehtib üldse nn kuiv seadus.

Praeguse statistika järgi pruugib venemaalane aastas 18 liitrit absoluutalkoholi. Venemaa valitsuse programmi järgi peab alkoholi tarbimine vähenema 2020. aastaks 5-8 liitrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles