Leedu autojuhid tahavad panna lätlasi eraldi piirijärjekorda

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid Terehova piiripunktis.
Veokid Terehova piiripunktis. Foto: AFP / Scanpix

Läti-Vene piiril seisvatel Leedu autojuhtidel hakkavad otsa saama nii toit kui kütus, vahendab uudistevõrk ELTA Leedu televisiooni.

Televisiooniga rääkinud autojuhtide sõnul ei arvanud nad, et peavad piiril nii kaua ootama. Leedulaste hinnangul aitaks järjekorda lühendada see, kui Läti veokid, mida Vene piirivalve kontrollib praegu rangemalt, ootaksid eraldi järjekorras. Praegu saavad järjekorrata üle ainult need veokid, mille laadungiks on kiiresti riknevad toidukaubad.

Leedu maismaatranspordi ettevõtete liit soovitas oma liikmetel sõita Venemaale läbi Valgevene. See aga nõuab firmadelt lisadokumente ning lisaks on nüüd tekkinud järjekorrad ka Leedu-Valgevene piirile.

Venemaa karmistas kontrolli Läti veokitele 15. detsembril. See on aga kasvatanud pikaks järjekorrad nii Terehova kui Grebneva piiripunktides. Leedu enda autojuhid seisid sealsamas sama probleemi ees augustis, kui Venemaa karmistas nende riigi masinate kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles