USA idarannikut räsib tugev lumetorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lumi kattis suurema osa USA idaosast, suletud olid ka paljud sel nädalal jõuluostjatega arvestanud kauplused. Washingtoni ja Baltimore'i lennujaamad tühistasid enamiku lendudest.


Lund kogunes paiguti üle poole meetri, riiklik ilmateenistus väljastas ka tuisutormide hoiatuse ning tuuleiilid võivad kerkida kuni 18 meetrini sekundis.

Sünoptikute hinnangul oli viimane sedavõrd tugev lumetorm idaranniku piirkonnas 2003. aasta veebruaris. Pealinnas Washingtonis löödi 1932. aasta detsembri lumerekord.

Washingtoni linnapea Adrian Fenty kuulutas välja eriolukorra ja palus inimesetl jääda võimalusel oma kodudesse.

Fenty väljendas headmeelt, et torm saabus nädalavahetusel.

«Linnapead ei soovi eales 20 tolli lund, kuid kui tuleb 20 tolli, soovid sa seda nädalavahetuseks, mil inimesed ei pea kusagile minema, nad ei pea oma lapsi kuhugi viima,» ütles ta telekanalile NBC 4.

Pealinna võimud sulgesid rongisüsteemi Metrorail maa-aluse liikluse ja peatasid pärastlõunal kõik busside sõidugraafikud, sest tänavad muutusid kohati läbitamatuteks.

Sünoptikute hinnangul võib laupäeva õhtuks New Yorgi linnas maha sadada 20 kuni 30 sentimeetrit lund, New Jersey rannikualal ja Long Islandi idapiirkonnas isegi rohkem. New Yorgi linnapea Michael Bloomberg avaldas lootust, et hoolimata liiklust ja äri takistavast ilmast on nüüd vähemalt tulemas valged jõulud.

New Yorgi lennujaamade tööd ja rongiliiklust hommikul sadanud kerge lumikate märkimisväärselt ei häirinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles