Kadunud Hollandi teismeline purjetaja leiti Kariibi mere saarelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Dekker oma purjekal.
Laura Dekker oma purjekal. Foto: AFP / Scanpix

Hollandi politsei teatas pühapäeval, et 14-aastane Laura Dekker, kellel kohus keelas üksi ümber maailma purjetamise, on reedest saadik kadunud, vahendas BBC. Nüüd leiti tüdruk Kariibi meres asuvatelt Hollandi Antillidelt.


14-aastane Laura Dekker leiti Sint-Maarteni (Saint-Martini) saarelt kolm päeva pärast seda kui sugulased Hollandis ta kadunuks kuulutasid.

Tüdruk elas isa juures, kuid on ametlikult Hollandi lastekaitsjate järelevalve all pärast seda kui kohus augustis otsustas, et teismeline ei tohi üksi ümber maailma purjetama minna.

Dekker on kogenud purjetaja, kes sündis Uus-Meremaa rannikul jahi pardal seitse aastat kestnud ümbermaailmareisi ajal. Juba kuueselt oli tal oma jaht ja kümneselt hakkas ta üksi purjetama.

Ta plaanis nüüd veeta kaks aastat oma kaheksameetrisel purjekal, et purustada 17-aastase briti poisi püstitatud noorima üksi ümber maailma seilaja rekord.

Reisi hakkas ta plaanima juba 13-aastaselt, mistõttu lastekaitsjad otsustasidki ta järelvalve alla võtta. Tänavu augustis keelas kohus Dekkeri plaanitud sõidu, sest kuigi tüdruku oskused on väljaspool kahtlust, ei olevat tema plaan siiski piisavalt turvaline. Probleeme tekitaks ka koolist puudumine.

Laura isa Dick Dekker toetab tüdruku püüdlusi, kuid ema on avaldanud mõningat kartust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles