Politsei: Auschwitzi sildi vargad ei ole neonatsid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auschwitzi laagri sissepääs Poolas Oswiecimis.
Auschwitzi laagri sissepääs Poolas Oswiecimis. Foto: AFP / Scanpix

Viis meest, kes Auschwitzi koonduslaagri värava kohalt kurikuulsa «Arbeit macht frei» sildi varastasid, tegutsesid rahalisel eesmärgil ning ei kuulunud neonatslikku rühmitusse, teatas täna Poola politsei.


Reede varahommikul varastatud sildiga seoses arreteeris politsei kahtlusalustena viis isikut, kelle vanus on 20-39 eluaastat, vahendas

Reuters

.

«Saame öelda, et ükski viiest ei ole mõne neonatsirühmituse liige... Nende eesmärk oli kahtlemata rööv. Saame hiljem kindlaks teha, kas kuritegu oli tellitud või tegutsesid nad enda initsiatiivil,» ütles Krakowi politseiülem Andrzej Rokita pressikonverentsil.

Vargus on leidnud maailmas laialdast hukkamõistu, eriti Iisraeli ja juudiorganisatsioonide poolt. Poola võimud alustasid sildi ülesleidmiseks ulatuslikku operatsiooni ning politsei sõnul on nüüd kätte saadud nii oletatavad vargad kui silt, mis oli kolmeks tükiks lõigatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles