Admiral: Venemaa saab Mistral-tüüpi laeva ehitamisega ise hakkama

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse helikopterikandja Mistral Peterburis Neeva jõel 23. novembril 2009.
Prantsuse helikopterikandja Mistral Peterburis Neeva jõel 23. novembril 2009. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa laevaehitajad võivad moodsa tehnoloogia olemasolul ka ise saada hakkama Mistral-tüüpi dessantlaeva tellimusega, teatas sõjalaevastiku ülemjuhataja.


«Jah, me peame läbirääkimisi võimaluse üle soetada omale sellist tüüpi laev ja seda mitte üksnes prantslastega, vaid ka Hollandiga ja Hispaaniaga,» rääkis admiral Vladimir Võssotski täna Moskvas ajakirjanikele.

Ta rõhutas, et esmajärjekorras käib jutt võimalusest kasutada välismaist tehnoloogiat sarnaste laevade ehitamiseks Venemaal.

Venemaa sõjaväeringkonna allikas rääkis RIA Novostile, et Vene ja Prantsuse delegatsioonid kohtuvad veel detsembris, et arutada Mistral-tüüpi kopterikandja ja taoliste laevade ehitamiseks Venemaal vajaliku tehnoloogia soetamisega seotud küsimusi.

Varem oli sõjalaevastiku peastaabi kõrge ametnik rääkinud RIA Novostile, et Venemaa plaanib osta ühe Mistral-tüüpi laeva ja nelja sarnase laeva ehitamiseks Venemaal vaja minevat tehnoloogiat.

Dessantlaeva Mistral hind jääb vahemikku 400 kuni 500 miljoni euro (6,3-7,8 miljardit krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles