Castro: Obama õõnestab kommunistlikku režiimi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba president Raúl Castro.
Kuuba president Raúl Castro. Foto: Reuters / Scanpix

Kuuba president Raúl Castro kritiseeris Ühendriikide riigipead Barack Obamat tema administratsiooni katsete eest õõnestada saareriigi kommunistlikku režiimi.


Parlamendis tehtud pöördumises vihjas Castro, et USA toetab valitsuse tasandil dissidente. Ka kahe nädala eest aset leidnud intsident, mille käigus Kuuba võimud pidasid kinni väidetavalt ebaseaduslikult riiki saabunud USA kodanikku, on Castro sõnul seotud valitsusvastaste dissidentide varustamisega, vahendas BBC News.

Castro sõnul on vaenlane aktiivsem, kui kunagi varem ja Ühendriigid üritavad Kuuba valitsust salajase operatsiooniga kukutada.

Ligi pool sajandit saareriiki juhtinud ja kommunistliku saareriigi revolutsiooni elava legendi Fidel Castro noorema venna sõnul on Ühendriigid eraldanud umbes 55 miljonit dollarit, et toetada Kuuba väidetavat demokraatiat ja inimõiguste kaitset.

President tegi oma avalduse vahetult pärast Ühendriikide seitsmekümnendate funkylegendi Kool and the Gangi kontserti saareriigi pealinnas Havannas, mida paljud vaatlejad nägid kahe riigi vaheliste suhete paranemisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles