Ohvriterohke avarii Jenisseil asuvas HEJs põhjustas hoolimatus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaam Jenissei jõel.
Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaam Jenissei jõel. Foto: Reuters / Scanpix

Jenissei jõel asuva Sajano-Šušenskaja hüdroelektrijaama (HEJ) avariid uurinud parlamendikomisjoni hinnangul juhtus avarii peamiselt hoolimatuse tagajärjel, mistõttu tuleb vallandada kuus inimest.


Nende kuue hulgas on HEJ peadirektor, peainsener, peainseneri asetäitja ekspluatatsiooni alal, peainseneri asetäitja tehnika vallas, HEJ operatiivteenistuse ülem ja seadmete järelevalveteenistuse juht, vahendas

Lenta.ru.

Venemaa suurimas HEJs juhtus avarii 17. augusti varahommikul. Õnnetuses hukkus 75 inimest. Kümnest agregaadist seitse hävines või sai tõsiselt kannatada.

Parlamendikomitee hinnangul on ohvriterohkes õnnetuses süüdi enam kui 20 inimest.

Rahvasaadikute arvates oli õnnetuse üheks põhjuseks operaatorfirma RusHüdro juhtkonna tähelepanematus seoses HEJ ohutu funktsioneerimisega.

Avarii peamiseks tehniliseks põhjuseks on komisjoni arvates selle aasta märtsis läbi viidud teise hüdroagregaadi remondi kehv kvaliteet. Saadikute väitel tõi see kaasa hüdroagregaadi kaane tikkpoldi purunemise, mille tulemusel tungis jaama vesi.

Miinuspoolel kanti paisu projekteerimisel tehtud vead ja personali ning seadmeid puudutatud kaitseabinõude kompleksi puudumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles