Afganistani suitsiidirünnakus surid lapsed

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad poseerimas näokatetega enne kahe ameeriklaste protsituutideks nimetatud naise hukkamist Ghazni provintsis Afganistanis.
Talibani võitlejad poseerimas näokatetega enne kahe ameeriklaste protsituutideks nimetatud naise hukkamist Ghazni provintsis Afganistanis. Foto: AP / Scanpix

Afganistani keskosas asuvas Deh Rawudi piirkonnas õhkis end ühel turul täna hommikul enesetapja, kes röövis lisaks endale elu veel paarikümnelt inimeselt.

Mootorrattal liikunud suitsiiditerrorist ründas turu juurde pargitud politseisõidukit, ent valdav osa hukkunuist olid tsiviilelanikud, suurem osa neist kohapealviibinute sõnul alaealised, vahendas BBC News.

 

Uruzgani provintsi politseiülem teatas Reutersile, et hukkus ka neli korravalvurit. Kümned inimesed said plahvatuses vigastada ning tules hävines mitu müügipunkti.

 

Kohalikud võimud süüdistavad rünnakus Talibani mässulisi, kuid viimased pole juhtunut kommenteerinud.

 

NATO julgeolekuabiväed aitavad samal ajal kohalikul armeel pidada ägedat võitlust sissidega mitmel pool Afganistanis. Kunari provintsis ründasid mässulised ühte ISAFi kontrollpunkti ning AFP andmeil on ka seal hukkunuid.

 

Afganistanis on viimasel ajal kasvanud taas jõudsalt tsiviilohvrite arv ning sagenevad rünnakud näitavad osa vaatlejate hinnangul, et Taliban tugevneb taas.

 

Punase Risti andmetel hukkus ainuüksi kuue päeva jooksul juuli alguses riigi erinevates osades kokku kaks- ja poolsada tsiviilelanikku. ÜRO teatas aga hiljuti, et lahingutes tapetud tsiviilelanike hulk on mullusega võrreldes tõusnud kahe kolmandiku võrra.

 

Eelmisel esmaspäeval hukkus pealinnas Kabulis asuva India saatkonna vastu korraldatud rünnakus samuti kümneid inimesi. Päev varem sai aga väidetavalt ühes USA vägede õhurünnakus Nangahari provintsis surma ligi poolsada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles