Brasiilias uppus praamiõnnetuses vähemalt viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazonase jõgi Lõuna-Ameerikas.
Amazonase jõgi Lõuna-Ameerikas. Foto: AP / Scanpix.

Brasiilias Amazonase jõe lisajõel sõitis liivamadaliku vastu ja läks seejärel põhja jõepraam, vähemalt viis inimest on leitud uppununa, ütlesid päästjad teisipäeval.

Teadmata on inimeste täpne arv kolmekorruselise Almirante Barroso uppumise ajal, ütles Para osariigi tuletõrjeteenistuse pressiesindaja major Augusto Lima.

«Esialgse teabe kohaselt elas õnnetuse üle 94 inimest, viis surnukeha on leitud,» ütles ta AFP-le ja lisas, et teadmata kadunud on peamasinisti abi.

Praam vajus põhja raskesti ligipääsetavas kohas Monte Alegre linnakese lähistel, päästjatel tuli kasutada nii väikesi puitpaate kui ka motoriseeritud kanuusid.

Amazonase jõgikonna tohutul maa-alal on jõetransport tiheda taimkatte ja puuduva infrastruktuuri tõttu sisuliselt ainus moodus liiklemiseks.

Maikuus uppus Amazonase lisajõel praam, mille pardal olnud inimestest hukkus 46 - tegemist oli viimase kümne aasta ühe rängima õnnetusega. Aastal 1999 uppus sarnases õnnetuses 52 inimest.

Kõigi aegade rängim õnnetus Amazonase vihmametsas leidis aset 1981. aastal, mil Amazonase jõel läks põhja enam kui 200 tonni kaupa vedanud laev 530 inimesega pardal, neist enam kui 300 uppus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles