Pühapäev kujunes Afganistanis ohvriterohkeks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide sõdurid Afganistanis.
Ühendriikide sõdurid Afganistanis. Foto: AFP / Scanpix

Pühapäeva varahommikul Talibani mässuliste korraldatud rünnakus Afganistani kirdeosas asuvale koalitsioonivägede valvepostile hukkus üheksa Ühendriikide sõdurit ja sai haavata veel 19 võitlejat.


Pakistani piiri lähedal asuvas Kunari provintsis ründasid Talibani mässulised mitu tundi kestnud tulevahetuse käigus Afganistani armee ja NATO vägede valveposti.

Rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude (ISAF) pressiteate kohaselt algas lahing varahommikul ja kestis hetkeni, mil mässulised õnnestus Afganistani Rahvusliku Armee ja ISAFi lahingüksuse valveposti lähedusest välja tõrjuda, vahendab Reuters.

Kõik hukkunud sõdurid olid ameeriklased, kuid NATO vägede esindaja sõnul sai lisaks 15 ISAFi ja neli Afganistani sõdurit haavata.

Liitlasvägede jaoks on tegemist ühe ohvriterikkama päevaga alates 2001. aastast.

Pühapäeval sai Helmandi provintsis olnud pommiplahvatuses surma veel üks Ühendriikide sõdur. Intsidendile järgnenud koalitsioonivägede rünnakus sai Ühendriikide väejuhatuse sõnul surma 40 mässulist.

Samal päeval purustas Lõuna-Afganistanis tee äärde paigutatud pomm Ühendriikidele kuuluva eraturvafirma USPI sõiduki, milles hukkus kuus Afganistani valvurit.

Pühapäeval oli ka teine ohvriterohke intsident, kui Afganistani lõunaosas asuvas Deh Rawudi väikelinna turul sai enesetapupommirünnakus BBC Newsi andmetel surma vähemalt 21 inimest. Enamik ohvitest olid lapsed.

Esialgu pole ükski rühmitus toimunu eest vastutust enda peale võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles