Permi surmaklubi omanik viidi tapiga Moskvasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Permi restoran-klubi Lonkav Hobune pärast põlengut.
Permi restoran-klubi Lonkav Hobune pärast põlengut. Foto: RIA No­vosti / TopFoto / SCANPIX

Peamine kahtlusalune Permi suurpõlengus, Lonkava Hobuse klubi omanik Anatoli Zak toimetati tapiga Moskvasse, Matrosskaja Tišina eeluurimisvanglasse, teatas uudisteportaal gazeta.ru viitega Life Newsile.


«Mu kaitsealune viidi minule põhjendamatutel põhjustel Moskvasse,» teatas põlengu põhjustamises süüdistatava advokaat Igor Kašin, vahendas uudisteagentuur BNS.

«Mind kui advokaati üleviimisest ei teavitatud. Permi krai prokuratuurist öeldi mulle vaid, et peaprokuratuuri keskaparaat võttis juurdluse üle ning seepärast asubki mu klient tänasest päevast peale Moskvas vahi all.»

Tragöödia leidis aset 5. detsembri öösel, kui ligi 250 inimest tähistas restoran-klubi kaheksandat sünnipäeva.  Õnnetus sai alguse ohutusnõuete rikkumisest, sest klubis kasutati keelatud pürotehnikat.

Tulekahjus hukkus 149 inimest, kümned kannatanud on raskes seisus haiglas. 

Klubi omanikele pannakse süüks seda, et nad eirasid juba enne õnnetust tuleohutuseeskirju. Süüdistus on esitatud neljale inimesele, keda süüdimõistmisel ootab seitsmeaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles