Netanyahu tegi Livnile ettepaneku tulla Iisraeli valitsusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu (paremal) täna Tel Avivis koos Tzipi Livniga.
Benjamin Netanyahu (paremal) täna Tel Avivis koos Tzipi Livniga. Foto: AP / Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu tegi tsentristist opositsioonijuhile, endisele välisministrile Tzipi Livnile neljapäeval ettepaneku ühineda tema valitsusega, teatas peaministri kantselei.

«Peaminister palus proua Livnil ühineda rahvusliku ühtsuse valitsusega seoses kohalike ja rahvusvaheliste väljakutsetega, millega Iisrael täna silmitsi seisab,» öeldakse kantselei avalduses.

Livni Kadima parteid, mis on oma 28 seadusandjaga 120-kohalises parlamendis suurim erakond, on viimastel päevadel raputanud teated, et Netanyahu on avaldanud mitmele Kadima saadikule survet ühinemaks tema koalitsiooniga.

Livni ei välistanud Netanyahu ettepanekuga nõustumist.

«Kui see on tõsine pakkumine, siis olen ma alati öelnud, et me võime seda küsimust arutada,» tsiteeris üks Livni kantselei ametnik Kadima liidri sõnu Netanyahule.

Livni rõhutas samas, et otsus langetamiseks korraldatakse Kadima liikmete seas hääletus.

Peaminister ütles Livnile, et tulevane ühtsusvalitsus põhineb tema nägemusel juudiriigist, mis eksisteerib koos palestiinlaste riigiga.

Peaministri kantselei ametniku teatel ei pakkunud Netanyahu Livnile veel ühtegi ministrikohta.

Livni tõrjus Netanyahu samalaadse pakkumise pärast märtsis toimunud valimisi.

Netanyahu parempoolne Likudi partei juhib koalitsiooni, kuhu kuuluvad paremäärmuslikud ja usuparteid, samuti vasaktsentristlik Tööpartei.

Likudi ridadesse kuuluv haridusminister Gideon Saar ärgitas Livnit Netanyahu pakkumine vastu võtma.

«Ma kutsun opositsiooniliidrit Tzipi Livnit ja Kadimat näitama rahvuslikku vastutustunnet ning nõustuma peaministri ettepanekuga ühineda rahvusliku ühtsuse valitsusega,» ütles ta avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles