Veel kaks Iiri piiskoppi astub kuritarvitamisskandaali tõttu tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Dublini abipiiskop Donal Murray, kes otsustas skandaali tõttu tagasi astuda.
Endine Dublini abipiiskop Donal Murray, kes otsustas skandaali tõttu tagasi astuda. Foto: AP / Scanpix

Veel kaks Iiri piiskoppi teatas täna, et nad esitavad paavst Benedictus XVI-le tagasiastumispalve seoses kogu Iirimaad haaranud laste kuritarvitamise skandaaliga.


Dublini abipiiskopid Eamonn Walsh ja Raymond Field ütlesid avalduses, et nad teatasid jõululaupäeval Dublini peapiiskopile Diarmuid Martinile oma otsusest lahkuda, vahendas uudisteagentuur BNS.

Eelmisel kuul avaldas kohtunik Yvonne Murphy raporti Dublini peapiiskopkonna kohta ning selle tõttu on nüüdseks juba neli piiskoppi tagasi astunud. Raport väitis, et kõrged kirikujuhid on kolmkümmend aastat varjanud laste kuritarvitamist preestrite poolt.

Walsh ja Field väljendasid oma avalduses lootust, et nende otsus aitab tuua rahu ja lepitust ning nad vabandasid laste ees, kes on kuritarvitamise ohvriks langenud.

«Me mõtleme ja palvetame nende eest, kes on sedavõrd vapralt häält tõstnud, ja nende eest, kes jätkuvalt vaikides kannatavad.»

Iiri katoliku kiriku juht kardinal Sean Brady vabandas jõululaupäeval peetud missal ohvrite ja nende perekondade ees. Ta tunnistas, et kirikujuhid «seadsid kiriku maine väikeste laste ohutusest ettepoole».

Sellel kuul rahuldas paavst Limericki piiskopi Donal Murray tagasiastumispalve. Murray oli aastail 1991-2002 Dublini abipiiskop.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles