Paavst kutsus jõululäkituses immigrante omaks võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumissa Vatikani Peetri katedraalis.
Jõulumissa Vatikani Peetri katedraalis. Foto: AFP/SCANPIX

Paavst Benedictus XVI, kutsus tänases jõululäkituses rikkaid riike "omaks võtma ja tervitama" immigrante, kes põgenevad vaesuse ja sallimatuse eest.

82-aastane paavst paistis olevat rõõmsameelne ja rahulik, kui ta alustas kõnet «urbi et orbi» («linnale ja maailmale») tuhandetele Peetri basiilika ette kogunenud palveränduritele ja miljonitele usklikele kogu maailmas, vahendas uudisteagentuur BNS.

Neljapäeval hüppas 25-aastane naine üle turvatara ja tormas paavsti juurde, üritades teda põrandale tõmmata, kuid paavst kogus end ja jätkas jõulumissa pidamist.

Roomakatoliku kirik kutsub «omaks võtma ja tervitama» kõiki neid inimesi, kelle on kodumaalt minema ajanud nälg, sallimatus või keskkonna halvenemine.

«Kirik väljendab solidaarsust looduskatastroofide ja vaesuse ohvritega,» ütles paavst reedel.

Samuti kurtis paavst moraalse kriisi üle, mis on tema sõnul hullem kui ülemaailme majanduskriis.

Ta ütles, et kirik pakub lootust «inimpere nimel, keda vaevab raske finantskriis, kuid veelgi enam sügav kõlbeline kriis ning sõdade ja konfliktide haavad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles