Kuninganna Elizabeth II: 2009 oli raske aasta

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II koos jõulukuuse ja kingitustega.
Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II koos jõulukuuse ja kingitustega. Foto: Pm

Briti kuninganna Elizabeth II avaldas reedel iga-aastases jõululäkituses austust relvajõududele ja nimetas 2009. aastat «raskeks».

«Igal mööduval aastal paistab oma iseloom olevat. Osa jätavad rahuldustunde, osa oleks parem unustada. 2009. aasta oli paljudele raske, eriti nendele, kes peavad seisma silmitsi majanduslanguse jätkuva mõjuga,» ütles kuninganna.

Armee vormilise juhina väljendas kuninganna kurbust Afganistanis hukkunud sõdurite pärast, kuid ta lisas, et sõdurite positiivse panuse üle võib uhkust tunda.

Detsembri alguses tõusis Afganistanis tänavu hukkunud Briti sõdurite arv üle 100, viimastel päevadel on elu kaotanud veel kuus sõdurit.

Eelnevalt salvestatud läkitus oli juba 57. ja selles rääkis kuninganna pikalt ka Briti Rahvaste Ühendusest, mis tänavu 60. aastapäeva tähistas.

Kuninganna jõululäkitus, mida edastatakse raadios, televisioonis ja Internetis, on paljudele brittidele jõulude tavapärane osa. Erinevalt parlamendi avakõnest väljendab kuninganna jõulutervituses tavaliselt enda, mitte valitsuse seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles