Iraani politsei eitab tule avamist protestijate pihta

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani opositsiooni teatel tapeti Teherani meeleavaldusel neli inimest.
Iraani opositsiooni teatel tapeti Teherani meeleavaldusel neli inimest. Foto: AFP / Scanpix

Iraani politsei lükkas ümber opositsiooniliste jõudude väited, nagu oleks Teherani kesklinnas aset leidnud kokkupõrgetes politseiga hukkunud neli meeleavaldajat.


«Praeguse hetkeni pole me saanud ühtegi teadet isikute kohta, kelle politsei oleks tapnud,» ütles anonüümseks jääda soovinud politseiallikas uudisteagentuurile Fars. «Mitmed politseinikud said tänastes rahutustes viga,» täpsustas allikas AFP vahendusel.

«Politsei avas protestijate pihta tule ning neli inimest sai surma ja kaks haavata,» seisis võrgulehel Jaras ilmunud teates.

Islamivabariigi julgeolekujõud on aga kinnitanud, et korrakaitsjad olid sunnitud Teherani kesklinnas meeleavaldajate laialiajamiseks kasutama pisargaasi.

Pinged Iraani opositsiooni ning julgeolekujõudude ja praeguse administratsiooni toetajate vahel lahvatasid juunis, kui väidetavalt võltsitud presidendivalimised võitis teistkordselt Mahmoud Ahmadinejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles