Kümned vene noored jäid laserikiirtest poolpimedaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laserid tantsivate purskaevude etendusel ülevenemaalises näitustekeskuses Moskvas.
Laserid tantsivate purskaevude etendusel ülevenemaalises näitustekeskuses Moskvas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene meedia andmetel said eelmisel nädalavahetusel mõnikümmend tehnomuusika austajat Vladimiri oblastis toimunud vabaõhufestivalil korraldatud laserite vaatemängust sedavõrd tõsiseid nägemiskahjustusi, et nad võivad jääda elu lõpuni invaliidiks.

Kommersandi andmetel on pealinna haiglatesse praeguseks toodud juba üle 30 noore, kellel diagnoositi ühesugused rasked silmavõrkkesta vigastused, ning mõnel neist on nägemine halvenenud kuni 80 protsendi võrra.

Meedikute hinnangul pole raskemate juhtumite puhul ilmselt patsiente täielikult terveks ravida enam võimalik ning nad jäävadki edasi elama nägemispuudega. Kõik kannatanud on vanuses 16-30.

Haiglasse sattunud noored rääkisid ajalehele, et nad käisid nädala eest ööl vastu pühapäeva Moskvast mitte kaugel metsas korraldatud festivalil Akvamarin, kus publikule korraldati ka laserite valgusetendus.

Tehnoürituse ajal sadas aga vihma ning korraldajad olid sunnitud püstitama tantsuplatsile telgi. Laserkahurid suunatakse sellistel kontsertidel küll taevasse, kuid seekord nägi programm ette pimestavate kiirte liikumist ka allapoole, mistõttu välgatasid need pidulistele aeg-ajalt otse näkku.

RIA Novosti andmetel ei tea Vladimiri oblasti võimud midagi ei metsas korraldatud festivalist ega seal väidetavalt juhtunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles