Merkeli rivaal sattus vulgaarse näpuviibutuse pärast tule alla

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli rivaal järgmisel nädalal toimuvatel üldvalimistel sattus täna pahameeletormi alla, kui ajakiri avalas tast foto, kus mehel on püsti tõstetud keskmine sõrm.

Kui mõned sotside kantslerikandidaadi Peer Steinbrücki pooldajad pidasid Süddeutsche Zeitung Magazinis avaldatud jäädvustust huvitavaks irooniliseks žestiks, tekitas paljudes inimestes kahtlusi sellise inimese sobivus riigi juhiks, kes laseb endast esiteks sellise jäädvustuse teha ja siis lubab veel pildi avaldada, kirjutab uudisteagentuur AFP.

66-aastase Steinbrücki mustvalge foto kaunistas algselt ajalehe igal nädalal ilmuvat lisa, kuid juba on pilt jõudnud massiliselt levima hakata ka internetis. Eriti kriitiliselt suhtusid jäädvustusse võimul olevad konservatiivid, kelle sõnul näitab foto, et mees on juba valimisvõitlusest loobunud.

Saksamaal äärmiselt armastatud Merkeliga võrreldes on Steinbrücki toetus erinevate küsitluse kohaselt pidevalt 20-30 protsenti väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles