Riigitelevisioon: Iraani rahutustes hukkus üle 15 inimese

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraani riigitelevisiooni kinnitusel hukkus pealinnas Teheranis puhkenud rahutustes üle 15 inimese. Politsei pole surmajuhtumeid kinnitanud.


Islamivabariigi pealinna eri linnaosades jätkuvad kokkupõrked tuhandete opositsiooni toetajate ning julgeolekujõudude ja valitsuse pooldajate vahel, vahendas AFP.

Politseijõud olid sunnitud protestijate laiali ajamiseks kasutama ka pisargaasi, riikliku ringhäälingu teatel on vahistatud vähemalt 300 inimest.

Opositsiooni võrgulehekülje Rah-e-Sabz teatel avati protestijate vastu Teherani kesklinnas ka tuli. BBC andmetel hukkus teiste seas ka Iraani opositsioonijuhi Mirhossein Mousavi 20-aastane nõbu Seyed Ali Mousavi, kes maetakse täna, mistõttu kardetakse veelgi ulatuslikumate rahutuste puhkemist.

Iraani politsei pole aga ühtki korrakaitsjate esile kutsutud surmajuhtumit kinnitanud. Nende väitel hukkus üks sillalt alla kukkunud isik, kaks inimest sai surma liiklusõnnetuses ja veel ühe inimese surma põhjustas tulirelvast tulistatud kuul, mis nende kinnitusel ei pärinenud korrakaitsjate relvast.

Pinged Iraani opositsiooni ning julgeolekujõudude ja praeguse administratsiooni toetajate vahel lahvatasid juunis, kui väidetavalt võltsitud presidendivalimised võitis teist korda Mahmoud Ahmadinejad.

Ameerika Ühendriigid ja Prantsusmaa mõistsid rahutused teravalt hukka ja taunisid valitsuse sekkumist opositsiooni meeleavaldustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles