USAs suri maailma vanim mees

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salustiano Sanchez-Blazques tänavu 30. juulil tehtud fotol.
Salustiano Sanchez-Blazques tänavu 30. juulil tehtud fotol. Foto: SCANPIX

Guinessi rekordite raamatu järgi maailma vanim mees, 112-aastane Salustiano Sanchez-Blazques suri üleeile New Yorgi hooldekodus.

Iseõppinud muusik ja söekaevur hüüdnimega Shorty oli ametlikult maailma vanim mees alates juunist, mil 116-aastaselt suri jaapanlane Jiroemon Kimura, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Sanchez-Blazques sündis 1901. aastal Hispaanias El Tejado de Bejaris. 17-aastaselt kolis ta elama Kuubale ja 1920. aastal juba edasi Ühendriikidesse, kus ta töötas kaevandustes, ehitusvaldkonnas ja tehastes.

Sanchez-Blazques on kahe lapse isa, seitsme lapselapse vanaisa, 15 lapselapselapse vanavanaisa ja viie lapselapselapselapse vanavanavanaisa.

Pärast Sanchez-Blazquese surma saab ilmselt ametlikult maailma vanima mehe tiitli 111-aastane itaallane Arturo Licata. Maailma vanim inimene on aga naine, 115-aastane jaapanlane Misao Okawa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles