Vene siseminister: kaadri hulgas palavikulist läbiraputamist ei tule

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseminister Rašid Nurgalijev (paremal) koos Tšetšeeni president Ramzan Kadõrov.
Vene siseminister Rašid Nurgalijev (paremal) koos Tšetšeeni president Ramzan Kadõrov. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Venemaa siseminister Rašid Nurgalijev lubas, et tema ametkonnas kardinaalseid kaadrimuudatusi ei toimu.


Kaadri hulgas palavikulist läbiraputamist aset ei leia, kinnitas minister Interfaxi vahendusel.

Nurgalijevi sõnul tehakse ministeeriumis astmeliselt teoks presidendi ukaasiga paika pandud ülesanded.

Ministri jutu järgi on palju juba ära tehtud, kuid kodanike usalduse taastamiseks miilitsa vastu läheb veel aega.

Nurgalijevi jutu järgi on presidendi ukaas mõeldud miilitsatöö efektiivsuse tõstmiseks, et kindlustada tööturul konkurentsivõimet, kui meie raske töö, mis sageli on seotud eluga riskimisega mitte ainult kuumades kohtades, vaid ka igapäevases olukorras, saab vääriliselt tasustatud.

Vene riigipea Dmitri Medvedev allkirjastas eelmisel nädalal korralduse, mille järgi peab ametnike arv riigi siseasjadega tegelevates ametites 1. jaanuariks 2012 vähenema viiendiku võrra. Samas kärbitakse osakondade arvu siseministeeriumis.

Vastavalt presidendi ukaasile peab minister Nurgalijev kolme kuu jooksul vaatama üle valiku tegemise korra siseorganitesse kandideerivate inimeste seas, arvestades nende moraalseid ja eetilisi ning psühholoogilisi omadusi. Taolise ülesande eesmärgiks on tõsta siseorganites töötavate inimeste professionaalsuse taset.

Vene riigiduumasaadik Andrei Makarov (Ühtne Venemaa) pakkus novembris välja mõtte siseministeeriumi likvideerimisest, kuna ministeeriumi pole praeguses situatsioonis mõtet reformida.

Peaminister Vladimir Putin on vastu ideele saata siseministeerium laiali, kuna lubamatu on mustata kõiki miilitsaid. Samas tunnistas ta, et reaktsioon korrakaitsejõudude esindajate sooritatud kuritegudele peab olema terav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles