Itaalias asuti teisaldama luksuslaeva vrakki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused Costa Concordia teisaldamiseks.
Ettevalmistused Costa Concordia teisaldamiseks. Foto: SCANPIX

Itaalia läänerannikul alustati mullu karile sõitnud luksuslaeva Costa Concordia vraki merest välja tõmbamist.

Tsiviilkaitse teatel algas operatsioon tormi tõttu kavandatust kaks tundi hiljem Eesti aja järgi 09.00 paiku. Reutersi otseülekannet laeva teisaldamisest saab vaadata siit.

114 500 tonni kaaluva laeva külge on kinnitatud hiiglaslikud metallketid ja trossid, millega hakatakse 290-meetri pikkust alust üles tõstma. Töö võtab esialgsete prognooside kohaselt aega 10-12 tundi ja selleks ajaks suletakse väikese Giglio saare juures piirkond laevaliiklusele.

Operatsiooni juht Nick Sloane ütles, et see on viimane aeg, sest Costa Concordia kere on hakanud lagunema ja järgmist talve laev enam üle ei ela.

Enneolematu operatsioon läheb maksma 752 miljonit eurot.

Esmalt tiritakse külilivajunud laev püsti, stabiliseeritakse ja veetakse järgmise aasta algul vanarauaks.

Costa Concordia on lebanud Giglio saare lähedal Türreeni meres sestpeale, kui 2012. aasta 13. jaanuaril karile sõitis ja külili vajus. Kolmkümmend kaks elu nõudnud õnnetuse ajal viibis laeva pardal 4229 inimest 70 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles