USA mereväe peakorteri tulistaja tegutses tõenäoliselt üksinda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA pealinnas Washingtonis asuvas mereväe peakorteris toimus eile tulistamine, milles kaotas elu 13 inimest.

Intsident leidis aset Valgele Majale ja Kapitooliumile üsna lähedal, edastab Reuters.

Politsei ja Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) andmetel oli tulistajaks 34-aastane Texasest pärit Aaron Alexis, kes ka ise hukkus. Alexis töötas mereväe alltöövõtja firmas, mis võimaldas tal juurdepääsu peakorterisse.

Tulistamise motiiv ei ole seni teada.

Meedia andmetel jääb Alexise ohvrite vanus 46 – 73 eluaasta vahele. Lisaks 13 hukkunule sai intsidendis kannatad 14 inimest, kellest kaks on kriitilises seisus.

Eile pärast juhtunut otsis politsei turvakaameralindistuse abil veel kahte isikut, keda kahtlustati tulistamisega seotuses.  Üks neist isikutest tabati, kuulati üle ja vabastati hiljem.

Teist kahtlusalust ei ole tabatud, kuid meedia andmetel ei pea politsei teda videolintide põhjal intsidendiga seotuks.

«Meil ei ole tõendeid, et tulistajaid oleks olnud mitu. Samas ei ole me lõplikult sellest versioonist loobunud,» sõnas Washingtoni linnapea Vincent Gray pressikonverentsil.

Kahtlusalune lasi enamiku oma ohvritest maha Navy Yardi hoones, kus paikneb mereväe viiest kommandokeskusest suurim. Mereväe peakorteris töötab umbes 3000 inimest.

Tulistamine leidis aset hoone kolmandal ja neljandal korrusel. Pealtnägijate kinnitusel kasutas tulistaja ka hoone keskhalli, kust ta tulistas ülevalt alla.

The New York Daily Newsi andmetel kasutas tulistaja poolautomaatrelva AR-15, haavlipüssi ja püstolit.

Tulistamise alates põgenesid töötajad hoonest. Osa töötajaid tegutsesid vastavalt väljaõppele jäädes paigale ning lukustasid kontorite uksed.

The Washington Post edastas, et ligi 2000 inimest ootas pärast tulistamist 12 tundi, kuna FBI soovis nad üle kuulata.

Navy Yard ei ole vaid USA mereväe peakorter, vaid sellist nime kannab ka linnapiirkond, kus asuvad elumajad, kontorihooned ning Washington Nationals pesapallimeeskonna kodustaadion. Seda staadionit kasutati pärast intsidenti mereväe hoones olnute pereliikmete kogunemispaigana ning eile õhtune pesapallimatš jäeti ära.

Tulistamises kannatad saanud viidi Washington Hospital Center haiglasse, mis asub Anacostia linnaosas. Seal on palju kirurge, kes spetsiaalselt tegelevad tulistamisvigastustega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles