Ekspert: ühendriiklased on relvavägivalla suhtes muutunud tuimaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe peakorteris Navy Yardis toimus tulistamine, mis nõudis inimelusid. Fotol tulistamises kahtlustatav Aaron Alexis
USA mereväe peakorteris Navy Yardis toimus tulistamine, mis nõudis inimelusid. Fotol tulistamises kahtlustatav Aaron Alexis Foto: SCANPIX

Soome Välispoliitika Instituudi programmijuhi Mika Aaltola sõnul on ühendriiklased muutunud massivägivalla suhtes tundetuks.

Praegu Ameerika Ühendriikides viibiv Aaltola rääkis täna hommikul YLE uudistesaatele, et vägivallatsemise uus laine ei tekita ameeriklastes sellist õudust nagu varasemad.

«Aasta tagasi räägiti seoses koolitulistamistega relvaseaduste muutmistest. Ma ei tea, kas see võiks ka pärast hiljutist intsidenti õnnestuda.»

Aaltola märkis, et relvade müük on Ameerika Ühendriikides viimasel ajal suurenenud. «Inimesed relvastuvad ja kardavad ning võib juhtuda, et olukord pigem halveneb kui paraneb,» lisas ta.

Washingtonis asuvas mereväe peakorteris eilse ohvriterohke tulistamise arvatav korraldaja Aaron Alexis oli laevastikust vallandatud relvaseaduse rikkumise tõttu.

«Tema profiil viitab sellele, et tegemist on psüühiliste probleemide all kannatanud inimesega, kuid mingil määral ka poliitiliselt motiveeritud inimesega,» kirjeldas Aaltola kahtlustatavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles