Svaasimaa kuningas valis endale 14. abikaasaks välja noorukese missi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svaasimaa kuningas Mswati III.
Svaasimaa kuningas Mswati III. Foto: SCANPIX

Svaasimaa kuningas Mswati III valis endale 14. abikaasaks 18-aastase iludusvõistluse finalisti, teatas täna palee pressiesindaja.

«Ma saan kinnitada, et kuningas on rahvale tutvustanud uut kuninglikku kihlatut,» sõnas uudisteagentuuri AFP teatel Ludzidzini palee esindaja Timothy Mtetwa.

Sahara-taguse Aafrika viimane absolutistlik valitseja Mswati tutvustas avalikkusele tulevast abikaasat Sindiswa Dlaminit möödunud nädalavahetusel. Neiu kandis kuninglikkuse märgina peas punaseid sulgi.

Noor naine lõpetas möödunud aastal Mbabane Püha Fransiscuse keskkooli, lisaks jõudis ta iludusvõistluse Miss Kultuuripärand finaali. Võitja kuulutatakse välja 28. septembril.

45-aastast kuningat on kritiseeritud tema pillava elustiili tõttu, sest samal ajal peavad tema väikse mägikuningriigi 1,2 miljonit elanikku peost suhu elama. ÜRO teatel on 70 protsenti Svaasimaa elanikest sunnitud elama allpool vaesuspiiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles