Aalto Ülikooli loengus puhkes massikaklus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Soome Aalto Ülikooli juurde kuuluva kaubanduskõrgkooli loengus läks täna massikakluseks, millest ei pääsenud ka naisprofessor.

Olukord pingestus, kui hommikusse loengusse saabus turundusse kriitiliselt suhtunud 40-aastane mees. Ta istus esimesse ritta auditooriumis, kus kokku oli ligi 200 üliõpilast.

Mees hakkas kohe alguses igasuguseid roppusi karjuma. «Mehe ähvardav käitumine tekitas hämmingut. Naistudengid hakkasid üksteisele hirmunult otsa vaatama,» jutustas loengus viibinud meesüliõpilane Ilta-Sanomatele.

Lõpuks loeng siiski algas ja professor Ilona Mikkonen hakkas rääkima turunduse alustest. Loengu edenedes muutus mehe käitumine aga järjest segavamaks.

Ühel hetkel näis, et mees lahkub loengust, kuid ta jäi hoopis uksele seisma ja hakkas karjuma.

Professor läks mehe juurde ja palus tal lahkuda, kuid märatseja hakkas ähvardavalt käituma ka õppejõu suhtes. «Seejärel tõttas appi 11 meestudengit ja tekkis väike maadlus,» jutustas pealtnägija ajalehele..

Üliõpilased võtsid mehe kinni ja andsid ta kohale saabunud politseinikele üle.

Lisaks segavale käitumisele võib märatsejat oodata ees süüdistus kergete kehavigastuste tekitamises.

Loengut häirinud mehe motiivid jäid esialgu segaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles