India grupivägistajate advokaadi seisukoht tekitas viha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India grupivägistajate advokaadi seisukoht tekitas viha
India grupivägistajate advokaadi seisukoht tekitas viha Foto: SCANPIX

Indias  New Delhis möödunud aasta detsembris meditsiiniüliõpilasest naise vägistanud meeste advokaadi seisukohavõtt tekitas kogu Indias viha.

Kohus mõistis vägistajad Mukesh Singhi, Vinay Sharma, Akshay Thakuri ja Pawan Gupta  surma, edastab AFP.

Pärast kohtuotsust sõnas advokaat A.P. Singh, et «ta põletaks oma tütre elusalt, kui see seksiks väljapool abielu ja liiguks öösel koos oma poiss-sõbraga».

India meedia ja avalikkuse arvates viitas Singh oma ütluses otse grupivägistamise ohvriks langenule. Naine ja ta kaaslane sõitsid bussis, kus kuus meest neid ründasid. Naine vägistati ja ta kaaslane peksti läbi.

 23. detsembril 2012 vägistatud naise vigastused olid väga rasked. Talle tehti mitu operatsiooni ja ta viidi hiljem ravile Singapuri, kus ta 13 päeva pärast juhtunut suri.

Singhi kommentaar tekitas nüüd viha kogu Indias.

Viies vägistaja tegi selle aasta märtsis vanglas enesetapu ja kuues vägistaja mõisteti ta alaealisuse tõttu kolmeks aastaks noortekolooniasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles